Zgłoszenie

Katarzyna

Spaghetti z gotowanym kurczakiem, bobem i sosem serowym

Głosy:  1/1 4

250 g makaronu spaghetti Barilla
500 g bobu
300 g fileta z kurczka
0,5 l bulionu
200 g serka topionego
1/2 szkl mleka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
pieprz czerwony
świeże zioła do dekoracji
Wykonanie:
Makaron spaghetti gotujemy al dente. Odcedzamy. Bób myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy. Odcedzamy, obieramy z łupin. Kurczaka myjemy, gotujemy w bulionie do miękkości. Kroimy w kostkę. W rondelku rozpuszczamy serki, dodajemy mleko, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Po zagotowaniu ściągamy z palnika. Mieszamy spaghetti z kurczakiem, bobem, polewamy sosem serowym. Oprószamy pieprzem i dekorujemy świeżymi ziołami.