Zgłoszenie

Ulla

Spaghetti z bobem w kremowym sosie

Głosy:  1/1 1

500 gram makaronu Spaghetti n.5
150 gram mascarpone
200 gram obranego z łupek bobu
100 gram grubej kiełbasy wieprzowej suszonej
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego + 2 łyżki masła
pieprz i sól do smaku

Makaron gotujemy wg zaleceń Barilla.
Kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, podsmażamy kiełbasę z czosnkiem, gdy kiełbasa się zrumieni dodajemy bób, mieszamy i razem podsmażamy. Dodajemy mascarpone i 4 łyżki wody spod makaronu, wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy od razu, z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Smacznego !