Zgłoszenie

Krystian

Spaghetti w sosie śmietanowo-awokadowym z pieczarkami i kurczakiem

Głosy:  1/1 1

Składniki :

/około 4 porcji/

300 g makaronu spaghetti barilla bavette n13
400g piersi z kurczaka
400 g dojrzałego awokado
150 ml śmietany 36%
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
2 łyżka oliwy
pieprz
sól

3

W garnku gotuję wodę na makaron.

Pierś z kurczaka kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę. Smażę mięso .

Do miski wlewam śmietanę. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, solę i pieprzę. Awokado przekrawam i łyżeczką wyjmuję miąższ. Dodaję do śmietan. Blenduję na gładką masę.

Do kurczaka na patelni dorzucam posiekaną cebule i średnio skrojone pieczarki .

Gotującą się wodę solę. Wrzucam makaron i gotuję 8 minut.

Przelewam sos śmietanowo – awokadowy na patelnie i mieszam. Trzymam do otrzymania odpowiedniej konsystencji .