Zgłoszenie
Składniki:
700g mięsa mielonego z szynki
1 duża cebula
1 opakowanie Makaronu Barilla
1 papryka
3 ząbki czosnku
1 kg Świeżych pomidorów
1 puszka fasolki czerwonej
Kukurydza według swojego uznania
przecier pomidorowy
Bazylia ( dużo świeżej Bazylii)
pieprz ziołowy ( według upodobań )
sól
oregano
przyprawa do mięsa mielonego
chili
Przygotowanie:
Gotujemy makaron około 10 min w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, dorzucamy także świeże listka bazylii.Odcedzamy.
podsmażamy na patelni cebule razem z papryką i czosnkiem następnie wrzucamy mięso mielone chwile podsmażamy.
Pomidory obieramy ze skóry kroimy w kostkę, dodajemy do wcześniej podsmażonych rzeczy.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, dodajemy przecier oraz wszytkie przyprawy dusimy około 15 min.
Dodajemy fasole czerwoną oraz kukurydze i dusimy jeszcze 5 min.
Na koniec wykładamy na talerz Makaron Barilla i polewamy naszym pysznym sosem Spaghetti.Dekorujemy listkiem świeżej Bazylii i wcinamy.Smacznego.