Zgłoszenie

Elżbieta

Spaghetti idealne na lato z nutką mięty

Głosy:  1/1 3

Czas przygotowania: 15-20 min
Ilość porcji: 2

Składniki:
200 g makaronu Barilla Spaghetti n.5
100 g szynki parmeńskiej w plastrach
250 g pomidorków cherry
2 ząbki czosnku
1/3 kubka świeżego groszku
1/4 kubka posiekanej mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
ser feta do posypania
sól, pieprz

Krok 1
Ugotować makaron al dente.

Krok 2
W międzyczasie pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską podsmażyć na oliwie około 2 min, aż będzie chrupiąca. Dodać przekrojone w pół pomidorki, posiekany drobno czosnek, zielony groszek, doprawić solą i pieprzem i podsmażać całość około 1 min. Połączyć z makaronem i posiekaną miętą, chwilę podgrzać.

Krok 3
Wyłożyć na talerze, przyozdobić pokruszoną fetą i listkami świeżej mięty.

Smacznego!