Zgłoszenie
Elżbieta
Czas przygotowania: 15-20 min
Ilość porcji: 2
Składniki:
200 g makaronu Barilla Spaghetti n.5
100 g szynki parmeńskiej w plastrach
250 g pomidorków cherry
2 ząbki czosnku
1/3 kubka świeżego groszku
1/4 kubka posiekanej mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
ser feta do posypania
sól, pieprz
Krok 1
Ugotować makaron al dente.
Krok 2
W międzyczasie pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską podsmażyć na oliwie około 2 min, aż będzie chrupiąca. Dodać przekrojone w pół pomidorki, posiekany drobno czosnek, zielony groszek, doprawić solą i pieprzem i podsmażać całość około 1 min. Połączyć z makaronem i posiekaną miętą, chwilę podgrzać.
Krok 3
Wyłożyć na talerze, przyozdobić pokruszoną fetą i listkami świeżej mięty.
Smacznego!