Zgłoszenie

Sławomir

Spaghetti Bolognese z cynamonem

Głosy:  0

250g wołowiny
400g świeżych pomidorów
2 ząbki czosnku
2 cebule
100g parmezanu
oliwa z oliwek
1 łyżeczka oregano
szczypta cynamonu
sól

PRZYGOTOWANIE:

Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, posolić i usmażyć na łyżce oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek.
Pokrojone w kostkę pomidory wrzucić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dusić kilka minut. Mięso zmielić i podsmażyć na drugiej patelni na łyżce oliwy. Połączyć z przygotowanym sosem, doprawić solą, oregano i szczyptą cynamonu. Dusić jeszcze 10 minut aż sok z pomidorów znacznie odparuje. Makaron spaghetti Barilla ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Parmezan zetrzeć na tarce. Makaron wymieszać z sosem i posypać parmezanem.
Smacznego!