Zgłoszenie
Joanna
opakowanie makaronu spaghetti Barilla 500 g
80 dag mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego
1 cebula
2 puszki pomidorów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 marchewka
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
zioła prowansalskie
bazylia świeża
oregano
sól
pieprz czarny mielony
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i ząbek czosnku, podduszamy ją do miękkości z odrobiną soli. Następnie dodajemy mięso mielone i podduszamy. Dodajemy pomidory z puszki do mięsa oraz startą marchewkę, całość gotujemy przez kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Następnie dodajemy roztarte ząbki czosnku, bazylię, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy z makaronem Barilla ugotowanym al dente.