Zgłoszenie
Porcje: 4
Składniki: 250 g makaronu Barilla Spaghetti n5, pół dużego brokuła, 4 duże ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 3 łyżki oleju, 100 g fety, szczypta soli himalajskiej do smaku, 3 łyżki oliwy z oliwek, starty cheddar, posiekana natka pietruszki do ozdoby
Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuła umyć, poszatkować na małe kawałki. Na rozgrzanym olej wycisnąć czosnek i dodać ostrą paprykę. Krótko smażyć po czym dodać posiekanego brokuła. Dusić pod przykryciem około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Można lekko podlać wodą by nie przywarł do patelni. brokuł ma być miękki, ale nie rozgotowany. Ugotowany, odcedzony makaron wymieszać w garnku z brokułem i startym serem cheddar. Doprawić solą do smaku. Podawać z pokrojoną fetą i posiekaną natką pietruszki.