Zgłoszenie

Justyna

Spagetii z boczkiem w sosie smietanowym.

Głosy:  1/1 24

makaron spaghetii Barilla nr 5
2 łyżki śmietany 12% lub 18%
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
30 dag boczku
parmezan
olej kokosowy
sół, pieprz

Ugotować makaron w osolonej wodzie (8 minut). Nie odcedzać
Boczek pokrojony w kosteczkę podpiec na odrobinie oleju kokosowego.
Do boczku dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodać do boczku ugotowany makaron za pomocą łyżki do makaronu, dodać kilka łyżek wody z makaronu.
Przygotować sos ze śmietany, pieprzu, poszatkowanej natki pietruszki oraz startego parmezanu.
Połączyć sos z makaronem, pozostawić na patelni na małym ogniu przez minutę.
Podawać ze starnym parmezanem.