Zgłoszenie
250 g makaronu kokardki Barilla
6 jaj
300 g kurek
1 mała cebula
1 ,5 łyżki masła klarowanego
świeży tymianek
sól
pieprz
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy.
Kurki oczyszczamy, większe okazy kroimy na pół.
Cebulę obieramy, siekamy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wkładamy kurki i smażymy na mocnym ogniu około 2 minuty. Dodajemy cebulkę zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż cebulka stanie się miękka. Zdejmujemy z patelni.
Na tej samej patelni (nie myjemy jej) rozgrzewamy pozostałe masło, dodajemy odcedzony makaron i smażymy kilka minut aż makaron stanie się lekko chrupiący.
Do makaronu dodajemy podsmażone z cebulką kurki, mieszamy i wbijamy jajka i smażymy tylko do momentu, aż jajka się zetną.
Posypujemy świeżym tymiankiem ,solą i pieprzem i podajemy gorące.