Zgłoszenie
Składniki :
1 szklanka makaronu Barilla Rigatoni ( ugotowanego al dente)
1 jajko
1/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki domowego cukru waniliowego
2 łyżki suszonej żurawiny
świeże owoce sezonowe do podania
listki świeżej mięty do dekoracji
1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
Przygotowanie :
Ugotowany i ostudzony makaron drobno siekamy i przekładamy do miski do której wbijamy
surowe jajko i dodajemy cukier oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Żurawinę drobno
siekamy i dodajemy do masy makaronowej. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy z
obu stron placki makaronowe i wyjmujemy na ręcznik papierowy. Lekko wystudzone
dekorujemy dowolnymi owocami sezonowymi i listkami świeżej mięty.