Zgłoszenie

Agnieszka

Sałatka z krewetkami i koprem włoskim

Głosy:  1/1 36

Opakowanie makaronu Barilla Maccheroni
0,5kg krewetek
1 łyżka masła
1 duży koper włoski
2 ząbki czosnku
1/2 strączka chilli
0,2 kg fasolki zielonej
1 łyżka musztardy dijon
1 szklanka świeżego, zielonego groszku
1/2 szklanki oliwy
sól, pieprz
1/2 natki koperku

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami. Polewamy oliwą (około 1 łyżki) i odstawiamy. Krewetki smazymy na maśle z czosnkiem i chilli. Dodajemy do makaronu. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy blanszowaną zieloną fasolkę oraz groszek.Dodajemy cieniutko pokrojony koper włoski. Pozostała oliwę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i musztardą. Mieszamy razem z sałatką, doprawiamy solą i pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny.