Zgłoszenie
Składniki:
– 200 g makaronu Farfalle
– 200 g bobu
– pęczek szparagów
– 100 g fasolki szparagowej
– opakowanie mieszanki sałat
– kilka pomidorków koktajlowych
– garść świeżej bazylii
– sól, pieprz
– 2 łyżki oliwy
– łyżka musztardy
– łyżka miodu
– łyżka wody
– łyżeczka octu balsamicznego
Makaron gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie all dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Bób również gotujemy, fasolkę szparagową także. Szparagi podsmażamy przez kilka minut na patelni. Do makaronu dodajemy mieszankę sałat, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, posiekaną świeżą bazylię, fasolkę, szparagi i obrany ze skórki bób.
Przygotowujemy sos – do kubeczka wlewamy oliwę oraz wodę, dodajemy musztardę, miód i ocet balsamiczny. Przyprawiamy solą i pieprzem, wszystko razem mieszamy.
Sałatkę makaronową mieszamy i przekładamy na talerz, przed podaniem polewamy sosem.