Zgłoszenie

Konrad

Rotolo 3 sery ze szpinakiem

Głosy:  0

50 minut
3 porcje

Składniki:
7 płatów Lasagne Barilla
500g świeżego szpinaku
250g ricotty
1 kulka mozarelli
30g sera grana pado
400g przecieru pomidorowego
Sól, pieprz, oregano, olej

1. Płaty Lasagne Barilla gotować 2 minuty, wyjąć, ostudzić na talerzach (najlepiej rozłożyć pojedynczo, żeby się nie posklejały).
2. Szpinak gotować przez 1 minut, odcedzić. Kiedy ostygnie, drobno pokroić. Wymieszać z ricottą, doprawić solą i pieprzem.
3. Na płat lasagne nałożyć farsz (1-2 łyżki z jednego, krótszego boku), zwinąć jak roladkę, Przekroić na pół. Roladki ułożyć pionowo w posmarowanej olejem formie.
4. Przecier pomidorowy zagotować, doprawić solą, pieprzem i oregano. Wylać na formę z roladkami.
5. Zetrzeć ser grana pado i mozarelle na tarce (duże oczka). Posypać roladki.
6. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.