Zgłoszenie

Monika

Rigatoni na zielono z scamorzą

Głosy:  1/1 5

Składniki:
200 g makaronu RIGATONI BARILLA,
500 g świeżego bobu,
pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem,
3 łyżki oleju rzepakowego,
sól do smaku,
pieprz czarny świeżo mielony do smaku,
ser scamorza.
Przygotowanie:
Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy.
Bób obieramy ze skórki.
Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim tylko cebulkę. Następnie dodajemy bób, szczypiorek, podgrzewamy, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy makaron, pieprz i całość mieszamy.
Makaron z bobem podajemy z serem scamorza pokrojonym na słupki.
Smacznego