Zgłoszenie
100 g makaronu Barilla FUSILLI,30 dkg boczku,4 łyżki oliwy z oliwek,1 czerwona cebula,2 ząbki czosnku,2 pomidory,1 seler naciowy-pokrojony drobno,5 łyżek sosu Arrabiata Barilla,1 marchewka pokrojona w kostkę,1 ziemniak pokrojony w plasterki,1 cukinia pokrojona w plasterki.1,5 l bulionu z drobiu,6 łyżek pesto Rosso Barilla,przyprawy-pieprz,oregano,sól,bazylia,natka zielonej pietruszki.
Boczek pokroić zrumienić na rozgrzanej oliwie.Dodać cebulę pokrojoną,posiekany
czosnek,oraz seler naciowy.Smażyć na średnim ogniu około 5 minut,a następnie dodaj
pomidory i sos Arrabbiata. Dodaj marchew,ziemniaki,cukinię mieszaj i duś pod przykryciem
przez 8-10 minut.Wlej gorący bulion.Gotuj ,gdy zawrze dodaj makaron.Dopraw
przyprawami.Gdy makaron jest miękki zupa gotowa.Rozlej na talerze.W każdej zupie umieść
łyżkę pesto.Udekoruj natką pietruszki lub bazylią.
SMACZNEGO!!!!
Odżywiaj się jak Włosi,a z pewnością będziesz móc się poszczycić taką jak oni figurą.Każde dodane zioła ułatwiają trawienie i poprawiają smak.