Zgłoszenie
Produkty: 250g Barilla spaghetti nr 5, 100g tluszczu z prosciutto crudo, 1 cebula
szalotka, pomidory z puszki krojone, sol, pieprz, suszone ziola prowiansalkie, bulion
warzywny(1,5l), parmiggiano regano 50g,kilka listkow swiezej baazylii
Przygotowanie:
Sos: na srednnim ogbii cebulke zeszkklic na wytopionym tluszczu z proosciutto crudo,
opruszyc sola do smaku, dodac krojone pomidory z puszki, dusic pod przyykrucien przez ok
7 min. Doprawiic solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku. Dusic kolejne 3
min
Makaron: doprowadzić bulion warzywny do wrzenia, włożyć 250g barilla sppaghetti nr 5,
gotowac na srednim ogniu pod przykryciem ok 8min tak aby byl aldente.
Odcedzic makaron, przelozyc na talerz, polac przygotowanym sosem, posypac swierzo
startym parmiggiano oraz listkami bazyli. Smacznego