Zgłoszenie
Składniki:
Makaron barilla bavette n. 13
Mięso mielone
Cebula
Ząbek czosnku
Pomidory w puszce
Koncentrat pomidorowy
Ser żółty
Świeża bazylia
Sól, pieprz, oregano, inne wg uznania
Oliwa do smażenia
Makaron ugotowałam według przepisu. Zeszkliłam cebulkę na oliwie i dodałam wyciśnięty czosnek. Te resztki, które zawsze zostają w prasce szturchnęłam widelcem, żeby się nie zmarnowały. Następnie dodałam mięso mielone oraz przyprawy (sól, pieprz, oregano oraz magiczną przyprawę podpisaną na słoiczku tajemniczym znakiem „66”). Gdy mięso straciło różowy kolor dodałam pomidory z puszki i odrobinę koncantratu pomidorowego. Dusiłam na patelni przez kilka minut. Podałam posypane startym żółtym serem i udakorowane bazylią. Smacznego!