Zgłoszenie

Maya

Portobello a’la Italiana

Głosy:  1/1 4

Składniki :
4 sztuki grzybów Portobello
150g makaronu Pene Rigate Barilla
oliwa
owczy ser dojrzewający
bułka tarta ok. 0,5 szklanki
ząbek czosnku
sól, pieprz
rum do skropienia
świeży rozmaryn
pomidorki koktajlowe
Przygotowanie: Na patelni posmarowanej oliwą przesmażyć kapelusze bez trzonków z każdej strony po 5 min. Posolić i popieprzyć.
Farsz: odcięte trzonki bardzo drobno posiekać. Ząbek czosnku zmiażdżyć w prasce. Ser zetrzeć. Połączyć składniki dodając oliwę, rozmaryn, sól, pieprz i trochę rumu. Nałożyć farsz i docisnąć. Posypać serem i położyć pokrojone pomidorki. Piec w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ugotować makaron Pene Rigate, odcedzić i lekko podsmażyć z grzybami. Podawać na ciepło.
BUON APPETITO!