Zgłoszenie
Przepis na trzy średnie (ok. 30cm) pizze:
Trzy szklanki mąki tortowej wsyp do miski, zrób dołek i wlej szklankę ciepłej wody. Do wody wsyp łyżeczkę suchych drożdży i dwie łyżeczki cukru. Kiedy drożdże wyparują dodaj dwie łyżeczki soli i dwie łyżki oliwy i wyrabiaj bardzo dokładnie, przez co najmniej 15 minut. Uformuj trzy kulki i odstaw je na na godzinę na stolnicy, przykryte miską. Następnie uformuj je w okrągłe, cienkie placki (samymi rękami lub wałkiem).
Podsyp placek mąką i posmaruj dosyć obficie sosem Barilla Arrabbiata. Rzuć na pizzę porozrywaną kulkę mozzarelli (125g) i dowolne dodatki (w wersji klasycznej tylko bazylię). Przełóż przy pomocy łopatki na rozgrzany do maksimum kamień w piekarniku. Wyjmij kiedy ciasto się zarumieni. Sos Barilla nada pizzy niepowtarzalnego aromatu, Smacznego!