Zgłoszenie

Tomasz

Pikantne mielone alla Tomek

Głosy:  1/1 3

Składniki:
Paczka makaronu spaghetti Barilla nr 5
1 sos basilico Barilla
1/3 sosu pesto alla Calabrese
500g mięsa mielonego z indyka
2 duże pomidory
oliwa z oliwek, masło
2 ząbki czosnku
oregano, pieprz, sól (jeśli mięso mielone nie jest solone), papryka słodka do smaku
5 łyżek sosu słodko-pikantnego
Przepis:
Podsmażyć ząbek czosnku na oliwie, dodać mięso mielone, przyprawy, sosy, obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażyć na małym ogniu aż pomidory się wysmażą. Na koniec dodać trochę masła i rozdrobniony czosnek. Podawać z ugotowanym według przepisu makaronem i świeżą bazylią.
Szybkie i proste danie, które naprawdę wszyscy uwielbiają.
Smacznego!