Zgłoszenie
Składniki:
2 filety karmazyna
2-3 łyżeczki zielonego pesto Barilla
2-3 łyżeczki oliwa z oliwek
10 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, papryka (do smaku)
świeży rozmaryn, kilka listków bazylii do dekoracji
Wykonanie:
Filet z karmazyna obsypać delikatnie solą i pieprzem, jeśli chcemy mu nadać odrobinę pikanterii posypujemy trochę papryką lub płatkami chili. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa z oliwek układamy na nim filety, które smarujemy zielonym pesto Barilla. Wszystko posypujemy pomidorkami koktajlowymi i dokładamy kilka igiełek rozmarynu. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10 – 12 minut. Następnie zdejmujemy folię aluminiową i przestawiamy piekarnik na funkcję grill z termo obiegiem i temp 220 stopni na jakieś 5 minut.
Gotowe danie wyjmujemy dekorujemy gałązką rozmarynu i listkami bazylii. Podajemy z ciabattą.
Smacznego!