Zgłoszenie
100 g makaronu Barilla spaghettini n.3
5-7 dużych pieczarek
200 g tartej mozzarelli
1 kulka mozzarelli
1 cukinia
tymianek
sól
pieprz czarny
Makaron złamać na pół i ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu (5 minut). Skropić oliwą z oliwek, wymieszać i odstawić.
Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej i zasypać solą. Odstawić na około 10 min, aż puści sok. Po tym czasie dobrze odcisnąć i wymieszać razem z przestudzonym makaronem i tartą mozzarellą. Przyprawić pieprzem i tymiankiem.
Pieczarki oczyścić, wysmarować oliwą z oliwek, i oprószyć obficie solą. Napełniać pieczarki makaronowym farszem, kładąc na każdym plaster mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 20 min. Podawać na gorąco jako samodzielne danie. Smacznego 🙂