Zgłoszenie
SKŁADNIKI
– 200 g makaronu Barilla Rigate
– 250 g piersi z kurczaka
– czosnek
– pół brokuła
– garćć pomidorków cherry
– 50 g serka topionego Gouda
– 3 duże łyżki śmietany
– pieprz
– sól
– tymianek
– olej
PRZYGOTOWANIE
Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie przygotowujemy pierś z kurczaka – kroimy
ją w drobną kostkę i przyprawiamy startymi w moździerzu solą, pieprzem i tymiankiem.
Gdy woda zacznie się gotować solimy ją i wrzucamy makaron i gotujemy al dente przez 11 minut.
W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podgrzewamy na nim pokrojony w plasterki czosnek. Po chwili dorzucamy pierś z kurczaka.
Gdy pierś się przysmaży dodajemy pokrojonego brokuła. Smażymy przez kilka minut po czym dodajemy trzy łyżki śmietany i serek topiony. Do smaku można dodać więcej pieprzu i sól. Gdy makaron się ugotuje dodajemy go wraz z pomidorkami cherry na patelnie do reszty składników.
Gdy pomidorki lekko zmiękną danie jest gotowe do jedzenia.
SMACZNEGO!