Zgłoszenie
Składniki:
40dag makaronu penne Barilla
25 dag zielonej fasolki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 pęczek szalotki
2 filety z kurczaka
5 łyżek zielonego pesto
3 łyżki gęstej śmietany
garść startego Parmezanu
Wykonanie
1.Fasolkę myjemy,odcinamy końce,kroimy na małe kawałki i gotujemy 15-20 minut
2.Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Odcedzamy zostawiając kilka łyżek wody z
gotowania.
3.Rozgrzewamy oliwę na dużej patelni i dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki
szalotkę,smażymy 1-2 min aż zmięknie.Odstawiamy na bok.
4.Pokrojone na kawałki filety smażymy 10-12min aż się zarumienią.
5.Dodajemy pesto wymieszane ze śmietaną,makaron i fasolkę oraz trochę wody z gotowania
makaronu.Mieszamy.Dodajemy trochę soli i pieprzu.Na koniec posypujemy Parmezanem.