Zgłoszenie
Sebastian
Składniki:
150-200 g Penne Rigate Barilla
sos Basilico Barilla
1 średnia cebula
5 średnich pieczarek
1-2 ząbki czosnku
5-7 pomidorów koktajlowych lub paprykowych
szczypiorek
oliwa
sól, pieprz
1. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki. Całość smażyć 2-3 min.
3. Dodać czosnek posiekać i pomidory pokroić w ćwiartki. Smażyć jeszcze 2 min.
4. Dodać sos Basilico – 3-4 łyżki.
5. Dodać sól i pieprz do smaku.
6. Do całości dodać wcześniej ugotowany makaron. Całość przemieszać i przełożyć na talerze.
7. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem i/lub tartym serem.
Smacznego