Zgłoszenie

Marta

Penne Rogate w pomidorach obrane w płatki parmezanu i bazylią

Głosy:  0

*makaron Barilla Penne
*pomidorki koktajlowe do sporządzenia przecieru/lub gotowa passata
*1 łyżka oliwy z oliwek
*mała cebula, 2 ząbki czosnku
*sól, pieprz,1 łyżeczka sosu balsamicznego, oregano, bazylią, parmezan

Ugotować makaron w osolonej wodzie, al dente. W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzana oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Dolewamy passate, czekamy do zagotowania. Do sosu dodajemy szczyptę soli, pieprz, sos balsamiczny oraz oregano. Chwilę jeszcze gotujemy. Przed podaniem ugotowany makaron Penne mieszamy z gotowym sosem. Podajemy obficie posypany parmezanem oraz porwanymi liśćmi bazylii. W prostocie siła – smacznego!