Zgłoszenie
Składniki
250g Makaronu Penne Rigate Barilla
150g Szpinaku baby
1 cebula czerwona
100g oliwki czarne
100g chorizo
3 pomidory
parmezan
krem balsamico
słodka czerwona papryka w proszku
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzaną patelnie wrzuć chorizo pocięte w półplasterki i zmniejsz ogień, kiedy lekko się wytopi dodaj cebulę pociętą w pióra oraz rozdrobnione oliwki, całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz słodką papryką
2.Makaron Penne Rigate Barilla ugotuj „al dente” w osolonej wodzie
3.Dodaj odcedzony makaron na patelnie i wymieszaj ze wszystkimi składnikami, dodaj szpinak i mieszając poczekaj jak zredukuje się jego objętość.
4. Na koniec dodaj pomidory pokrojone w kostkę bez gniazd nasiennych i całość polewamy oliwą. Na talerzach posyp makaron Parmezanem i polej kremem balsamico.
Smacznego