Zgłoszenie
Joanna
Penne alla Genovese z kurczakiem curry, cukinią, żurawiną fasolką szparagową i suszonymi pomidorami
10 tyg 2017
Głosy:
Składniki:
Makaron Penne Barilla
Pesto alla Genovese Barilla
pierś kurczaka
mała cukinia
200 g fasolki szparagowej
garść suszonych pomidorów z żurawiną w zalewie
Mała cebulka
4 ząbki czosnku
przyprawa curry
sól i pieprz
Wykonanie:
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojonego w paseczki kurczaka doprawionego curry, solą i pieprzem. Dorzucamy fasolkę szparagową i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy pod przykryciem przez ok 10 – 15 min. Penne gotujemy, odcedzamy i mieszamy z pesto Barilla. Dodajemy resztę składników i dekorujemy listkami bazylii.
Smacznego!