Zgłoszenie

ŁUCJA

Patelnia jarzyn z makaronem FUSILLI i SOSEM PESTO ROSSO

Głosy:  1/1 6

Składniki
250 g makaronu Barilla FUSILLI
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
1 cebula dymka
1 ząbek czosnku
1 łodyżka pietruszki
1 marchewka
1 brokuł
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w dużej ilości osolonej wody
2. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć nasiona i białe części wewnętrzne, połówki pokroić w kostkę.Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Cebulkę dymkę umyć i pokroić w krążki. Obrać i posiekać czosnek. Zioła umyć otrząsnąć z wody,listki posiekać a łodyżki pokroić w rolki. Brokuły opłukać pod zimną wodą i podzielić na małe różyczki-ugotować we wrzątku przez 7 minut. Marchewkę umyć pokroić w plastry i ugotować,
4.Na patelni rozgrzać olej, dodać paprykę, cukinię i czosnek smażyć około 5 minut, dodać cebulę, podgrzać. Dodać brokuły, marchewkę, kukurydzę, zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron. Wymieszać a na końcu dodać Sos Pesto Rosso i wymieszać Podgrzać jeszcze 3 minuty i gotowe. Smacznego!