Zgłoszenie
Kuchnia włoska jest smaczna i prosta.
– makaron Barilla spaghetti
– oliwa z oliwek dobrej jakości
– ostra papryczka
– pomidory koktajlowe
– czosnek
– rukola
– parmezan
Dobra. Ma być prosto, to idź wstaw wodę na makaron. Zanim się zagrzeje, musisz posiekać czosnek i papryczkę. I pomidorki pokroić na pół. [woda zaczyna się gotować] Wrzuć makaron do posolonej(!) wody, na rozgrzaną patelnie wlej sporo oliwy z oliwek, do tego chilli i czosnek. Podsmaż. Wrzuć pomidorki, chwile je smaż. Muszą zmięknąć, ale nie mogą przeobrazić w paciaję pomidorową, bo będzie […] zbita. Dobra. Masz to? To odlej makaron, jak będzie al dente, ale musi być twardy, ale nie mocno, bo to nie jest jego noc poślubna. Ma być na ząb, w sam raz. No. To teraz odlany makaron migiem na patelnię z oliwą, czosnkiem, chilli i pomidorkami. Trochę soli. Trochę pieprzu. Dodaj rukolę – będzie ą i ę, goście się ucieszą, żeś taki sophisticated, bo nie wiedzą, że to w pierwszym lepszym markiecie do dostania. Ok. Teraz zamieszaj. Jeszcze zamieszaj, żeby dobrze wymieszać, a makaron musi nieco wciągnąć smaku tej czosnkowej oliwy. Na koniec, już na talerzu, posyp parmezanem. Podawaj.
Mówiłem, że proste?