Zgłoszenie

Agnieszka

Omlet z fusilli i pomodorami

Głosy:  1/1 5

1 szkl ugotowanego al dente makaronu Fusilli BARILLA
6 jajek
6 – 8 sztuk suszonych pomidorów w oleju z kaparami
10 – 12 pomidorków koktajlowych
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
1 łyżka masła klarowanego
kilka listków bazylii
Sól i pieprz
Jajka roztrzepać, posolić, dodać szczypiorek, oliwki, pokrojone suszone pomidory, ugotowany al dente makaron fusilli BARILLA. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wylać masę jajeczną z makaronem, na wierzchu poukładać pomidorki koktajlowe, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu całkowitego ścięcia się jajek. Po usmażeniu posypać kaparami z pomidorów suszonych, można pokroić na trójkąty.