Zgłoszenie

Katarzyna

Obiad z barillą – sałatka makaronowa.

Głosy:  0

Składniki:
1 opakowanie makaronu Pennette Rigate Pełnoziarnistego Barilla lub Fusilli Barilla,
1 słoik pomidorów suszonych w oliwie lub oleju roślinnym,
1/2 kg pomidorków koktajlowych różnokolorowych,
1 opakowanie sera typu feta,
główka sałaty drobnolistnej lub paczka rukoli,
pęczek bazylii,
sól i pieprz, sok z połowy cytryny.

Składniki podane na 6 porcji.

Czas przygotowania ok.20 minut

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzony przekładamy do miski i jeszcze ciepły mieszamy z oliwą, którą zalane były pomidory. W czasie gdy makaron stygnie myjemy i kroimy na połówki pomidorki koktajlowe, siekamy bazylię, kroimy na mniejsze części pomidory suszone, rwiemy sałatę. Wszystkie składniki dodajemy do miski z makaronem. dodajemy pokruszony ser, delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.