Zgłoszenie
Izabela
Składniki:
– 150 g makaronu Barilla Maccheroni
– 1 pierś z kurczaka
– 6 jajek
– 1 pęczek szczypiorku
– 2 łyżki śmietany 18%
– 50 g parmezanu
– sól
– pieprz
– papryka słodka
– olej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni przyprawionego pieprzem, solą i papryką. Jajka mieszamy trzepaczką, dodajemy śmietanę, pokrojony drobno szczypiorek i starty na tarce parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Brytfannę muffinkową smarujemy delikatnie olejem. Układamy w każdym wgłębieniu wymieszany razem makaron z kurczakiem. Zalewamy jajkami do 2/3 wysokości foremki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Można podawać z sosem.