Zgłoszenie

Beata

Makaronowe warkocze z kurkami i serem pleśniowym blue

Głosy:  1/1 1

Opakowanie Spaghetti Barilla n.5
30-40 dag kurek
ser pleśniowy typu blue wg uznania
świeże oregano i bazylia
masło
ząbek czosnku
sól,pieprz kolorowy

Makaron Barilla gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i czekamy chwilę, aż lekko ostygnie. W międzyczasie opłukujemy kurki,układamy na np ręcznik papierowy by je osuszyć.
Na patelni dodajemy 1-2 łyżki masła, podsmażamy delikatnie sprasowany ząbek czosnku ok. 1 min i dodajemy grzyby-przesmażamy całość przez chwilę,aby grzyby nie straciły swojej struktury i chrupkości-doprawiając pod koniec odrobiną soli i pieprzu.
Z makaronu spaghetti pleciemy warkocze i układamy dekoracyjnie na talerzu, po tym czasie do środka warkoczy dodajemy przesmażone kurki z czosnkiem.
Na wierzch kurki posypujemy pokrojonym w cienkie kawałki serem pleśniowym- dodajemy świeże listki bazylii i oregano i Gotowe 🙂 Danie szybkie,sycące i nieziemsko smakujące.