Zgłoszenie

Jolanta

Makaronowe placuszki z żurawiną

Głosy:  0

Składniki :
1 szklanka makaronu Barilla Rigatoni (ugotowanego al dente)
1 jajko
1/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki domowego cukru waniliowego
2 łyżki suszonej żurawiny
świeże owoce sezonowe do podania (agrest, czarna porzeczka)
listki świeżej mięty do dekoracji
1 łyżka oleju kokosowego do smażenia

Przygotowanie:
Ugotowany i ostudzony makaron drobno siekamy i przekładamy do miski do której wbijamy surowe jajko i dodajemy cukier oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Żurawinę drobno siekamy i dodajemy do masy makaronowej. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy z obu stron placki makaronowe i wyjmujemy na ręcznik papierowy. Lekko wystudzone dekorujemy dowolnymi owocami sezonowymi i listkami świeżej mięty.