Zgłoszenie

Renata

Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym

Głosy:  1/1 1

Makaron Barilla Bavette
Masło
Przecier pomidorowy
Śmietana
Czosnek
Świeża bazylia
Sól, pieprz
Mięso mielone z kurczaka
Marchewka
Seler
Koperek
Jajko
Bułka tarta

Mięso z kurczaka zmielić i dodać do niego utarta na grubych oczkach marchewkę i seler, dodać koperek, sól, pieprz, jajko i bułkę tarta do uzyskania dobrej konsystencji. Ugnieść farsz, ulepić z niego pulpeciki i gotować na parze. W między czasie w rondelku rozpuścić masło i dodać pokrojony w plasterki czosnek, dodać przecier pomidorowy, dodać świeżo mielony pieprz, jak się zagotuje dodać śmietanę i dużo świeżo posiekanej bazylii. Do rondelka dodać pulpeciki i pogotować chwilę. Ugotować makaron i polać przygotowanym sosem.
Smacznego!