Zgłoszenie

Monika

Makaron z mascarpone i wstążkami z cukinii

Głosy:  1/1 4

MAKARON Z MASCARPONE I WSTĄŻKAMI Z CUKINII

porcja dla 4 osób

350 g MAKARONU BAVETTE BARILLA
250 g SERKA MASCARPONE
300 g PIECZAREK
100 g SUSZONYCH POMIDORÓW
ZĄBEK CZOSNKU
1 ŁYŻKA MASŁA KLAROWANEGO
1 ŚREDNIA CUKINIA
SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE

1. Makaron ugotować al dente. Cukinię pociąć wzdłuż na cienkie i wąskie paski, następnie wrzucić na 2 minuty do gotującej się wody i odcedzić.
2. Na maśle podsmażyć poszatkowane pieczarki i wyciśnięty czosnek, następnie dodać pokrojone suszone pomidory i doprawić. Dusić przez chwilę i dodać serek mascarpone. Makaron wyłożyć na talerz, dodać paski cukinii i sos.