Zgłoszenie
Produkty:
-Makaron Barilla
– 2 pojedyncze piersi z kurczaka
– 100g śmietany 18%
– serek topiony śmietankowy
– 6 dużych pieczarek
– 1 srednia cebula
– 2 ząbki czosnku
– 200ml wody
– sól, pieprz
– zioła prowansalskie
Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka, pokroić na małe kawałki, posypać solą, pieprzem i wrzucić na patelnię na gorący olej. Kiedy piersi się podsmażą, dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć. Kiedy się podsmaży przełożyć do garnka i zalać 200ml wody, oraz pieczarki pokrojone na piórka przykryć i poddusić. Następnie dołożyć serek topiony pokrojony na kawałki i wymieszać aby się rozpuścił, dołożyć śmietanę i wymieszać. Wszystko doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi do smaku. Podawać na gorąco. Smacznego!