Zgłoszenie
Składniki
Makaron Barilla FUSILLI 200g,2 ziemniaki,2 marchewki,mały brokuł,2 cebule czerwone,4
ząbki czosnku,oliwa z oliwek z dodatkiem papryki chilii,sos do makaronu pesto z
pomidorami,100 g fasolki szparagowej,ser śródziemnomorski-Apetna,Do dekoracji-pomidory
koktajlowe,natka pietruszki.
Makaron ugotować według przepisu z odrobiną oliwy z oliwek z 2 ząbkami
czosnku,odcedzić.
Ziemniaki,marchew,brokuły,fasolkę szparagową ugotować do miękkości.Pozostawić do
ostudzenia.Pokroić na plasterki.Mieszankę warzyw dusić na patelni na oliwie z oliwek z
dodatkiem papryki chile,i lekko podlać wodą ,aby się nie przywierało do patelni.Dodać
zeszkloną cebulę z czosnkiem i wymieszać.Dodać sos pesto z pomidorami.Wyłożyć na talerz
ciepły makaron,warzywa duszone ,dodać ser i udekorować.