Zgłoszenie
Makaron w sosie grzybowym
Składniki: {4 porcje}
500 g makaronu Barilla Bavette
500 g grzybów, np. pieczarki
1 kostka rosołowa grzybowa
śmietana 30%
2 łyżki masła
2 ziarenka pieprzu czarnego
2 ziarenka ziela angielskiego
1 listek laurowy
pieprz
sól
Wykonanie:
1. Na dużej patelni rozgrzej masło.
2. Część pieczarek pokrój, pozostałe pozostaw całe, ułóż na patelni, dodaj ziarenka pieprzu i ziela, oraz listek laurowy.
3. Podsmaż grzyby na maśle, potem zalej 150 ml wody z kostką rosołową, oprósz do smaku szczyptą pieprzu i soli. Duś pod przykryciem, około 15-20 minut, dodaj na koniec 2-3 łyżki śmietany, zagotuj.
4. Makaron Barilla Bavette, ugotuj według przepisu na opakowaniu i polej makaron.
5. Posyp posiekanym lubczykiem, lub natką pietruszki. Pycha!