Zgłoszenie

WIOLETA

Makaron w pomidorach

Głosy:  1/1 22

Składniki :
– 30 dag makaronu
– 6 dużych pomidorów
– 20 dag cukini
– 10 dag boczku
– 1 łyżka pasty pomidorowej
– 2 ząbki czosnku
– 10 dag parmezanu
– 6 gałązek bazylii
– sól
– pieprz
– oliwa z oliwek

Przygotowanie :
1 Pomidory umyć,osuszyć i wydrążyć środek. Na ok 10 min włożyć je do piekarnika nagrzanego do 170 *.
2 Bazylię bardzo drobno posiekać,parmezan zetrzeć na tarce. Boczek i cukinię pokroić w kostkę podsmażyć na oliwie z czosnkiem. Jeden wydrążony środek z pomidora pokroić w kostkę i dodać pod koniec smażenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać wszystko razem z makaronem i pastą pomidorową.
3 Gorące pomidory faszerować zwiniętym spaghetti i podawać jeszcze ciepłe.