Zgłoszenie
Anna
Składniki: opakowanie makaronu rigatoni Barilla, 400g kiełbaski włoskiej salsiccia, puszka ciecierzycy z zalewy, 500g świeżych pomidorów, sól, 2 ząbki czosnku, czerwona papryczka chilli, oregano, mozzarella, oliwa z oliwek.
Przygotowanie: Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać posiekane ząbki czosnku. Po około minucie dodać posiekaną papryczkę chilli, smażyć i po dwóch minutach dodać pokrojoną na półplasterki włoską kiełbaskę. Smażyć około 3 – 4 minuty, dodać grubo posiekane dojrzałe pomidory i w łyżeczki oregano. Dusić na małym ogniu około 10 minut, w połowie czasu dodać ciecierzycę z zalewy. Doprawić do smaku solą. Ugotować makaron rigatoni al dente. Porcję makaronu wyłożyć na talerz, polać sosem, posypać startą mozzarellą.