Zgłoszenie
Przygotuj:
-makaron Fusilli
-jajko
-szpinak
-śmietanę
-masło
-mieszankę przypraw z suszonymi pomidorami
-sól i pieprz do smaku
-ser parmezan
Wykonanie:
1. Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek – tyle ile zaspokoi Twój głód.
2. Dowolny, wcześniej kupiony mrożony szpinak dopraw śmietana oraz solą i pieprzem – jeżeli masz ochotę możesz użyć też świeżych liści szpinaku.
3. Gdy makaron już się ugotuje wymieszaj z przygotowanym wcześniej szpinakiem następnie nałóż na talerz.
4. Wyłóż na Fusilli usmażone na masełku jajko
5. Dodatkowo oprósz danie serem.
Wykończenie:
By talerz uśmiechał się do Ciebie posyp brzegi talerza mieszanką suszonych pomidorów. Jeżeli uwielbiasz makaron Barilla Fusilli z pomidorami, dodatkowo wyłóż kilka koktajlowych.
Smacznego! 🙂