Zgłoszenie
Składniki:
– 1 łyżka masła
– 1 cebula
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– 2 łyżeczki żółtej pasty curry
– liście botwinki z 1 buraka
– 1 puszka ciecierzycy
– 100 g makaronu bezglutenowego kukurydzianko-ryżowego fusilli
– woda
– sól
– pieprz
Składniki dla 2 osób.
Czas przygotowania 30 minut
W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Kurczaka kroimy w grubsze paski, wrzucamy do cebuli i podsmażamy. Dodajemy pastę curry, sól, pieprz i mieszamy. Liście botwinki myjemy. Łodygi botwinki kroimy w grubsze słupki a liście siekamy drobniej – dodajemy do kurczaka. Dodajemy troszkę wody żeby się nam nie przypaliło. Na koniec dodajemy ciecierzycę odsączoną z puszki.
Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron.
Ugotowany makaron dodajemy do kurczaka, mieszamy i podajemy. Jeżeli ktoś chciałby mieć mniej dietetyczne danie i więcej sosu można dodać troszkę śmietanki 🙂
Smacznego 🙂