Zgłoszenie

Adam

Makaron Barilla Fusilli z czerwoną kapustą i buraczkami

Głosy:  1/1 142

Składniki :

1 opakowanie makaronu Barilla Fusilli
4 buraków
1/2 główki czerwonej kapusty
200 g plasterków z kindziuka
1 cebula biała
1 cebula czerwona
sok z 1/2 cytryny
100 g sera żółtego
garść orzechów włoskich
olej do smażenia
suszony koperek
kminek
sól
pieprz mielony

Przygotowanie :

1. Wlej 2 litry wody do garnka
2. Gdy woda zacznie się gotować wrzuć obrane buraki i dodaj 2 łyżki soli
3. Gotuj buraki aż będą miękkie
4. W międzyczasie obieraną cebule pokrój w kostkę, posiekaj kapustę czerwoną, pokrój kindziuka w paski
5. Rozgrzej olej na patelni
6. Obrane warzywa i kindziuk wrzuć na rozgrzaną patelnie
7. Mieszaj i dopraw koperkiem, kminkiem, solą i pieprzem
8. Ugotowane buraki pokrój w półplasterki i dorzuć na patelnie
9. Ugotuj makaron Barilla Fusilli wodzie po burakach
10. Ugotowany makaron dodaj do warzyw, wszystko wymieszaj i skropl z sokiem z cytryny
11. Wyłóż na talerz dodaj garść orzechów włoskich i starty ser
12. Podawaj z czerwonym winem

Życzę wszystkim smacznego