Zgłoszenie

Paulina

Lasange inaczej- deser porzeczkowy przekładany makaronem i sosem waniliowym

Głosy:  1/1 37

Składniki:

Kisiel porzeczkowy:
1 szklanka porzeczek lub innych owoców
1 łyzka mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki wody
Zagotować jak kisiel, ostudzić.

Sos waniliowy:
1 łyżka masła
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka mąki.
Masło rozpuścić, dodać mąkę, przesmażyć, dodać cukier i mleka, zagotować, ostudzić.

6 płatów makaronu lasagne Barilla- ugotować bez soli do miękkości. Wycinać koła różnych rozmiarów.

Dodatki:
1 łyżka śmietany
Mięta do dekoracji
Figowy sos balsamiczny

Sposób wykonania:
Warstwami- według uznania wykładać kisiel, sos waniliowy, plastry lasagne (można je pokroić w osiem trójkątów). Udekorować i zajadać 😉