Zgłoszenie

Daniela

Lasagne ze śmietanką kokosową i jagodowym sosem

Głosy:  1/1 1

4- 5 płatów Lasagne Barilla
1 puszka schłodzonego mleka kokosowego
3 łyżki jogurtu naturalnego, gęstego
2 łyżki miodu
½ szklanki jagód
1 łyżeczka soku z cytryny – opcjonalnie
Jagody do dekoracji

Płaty lasagne firmy Barilla gotujemy w osolonej wodzie. Oddzielamy stała część mleka kokosowego od płynnej i ubijamy stałą część mikserem na sztywną śmietankę kokosową, możemy dodać sok z cytryny. Jagody razem z miodem i jogurtem naturalnym blendujemy. Przestudzony każdy płat lasagne smarujemy śmietanką kokosową i nakładamy jeden na drugi. Przekrawamy przełożone płaty na połowę i jeszcze każdy otrzymany kwadrat np. na trójkąt. Polewamy sosem jagodowym i posypujemy jagodami. Zamiast ubitego mleka kokosowego lasagne możemy przełożyć mascarpone.