Zgłoszenie
Składniki (na 2 porcje):
pół opakowania makaronu fusilli Barilla
400 g świeżych kurek
1 cebula
2 ząbki czosnku
150 ml kwaśnej śmietany 18%
2-3 łyżki masła
kilka gałązek natki pietruszki
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
– Kurki umyj i przebierz, osusz, a większe grzyby pokrój.
– Cebulę posiekaj dosyć drobno i zeszklij na maśle. Wrzuć kurki i podsmażaj do
zredukowania połowy płynu na patelni. Dodaj zmiażdżony czosnek i dopraw solą.
– Sos zapraw śmietaną, wymieszaną z łyżką podsmażonych grzybów.
– Makaron ugotuj al dente.
– Wyłóż makaron na talerze, przykryj kurkowo-śmietanowym sosem i obficie posyp
posiekaną natką pietruszki. Oprósz świeżo mielonym pieprzem.