Zgłoszenie

Justyna

Kulkowe spagheti (cool spaghetti)

Głosy:  1/1 4

Klopsiki:
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 cebula
garść posiekanych liści bazylii
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej do smażenia

500 g makaronu spaghetti Barilla
2 słoiki sosu Bolognese Barilla
250 g mozzarelli w małych kulkach
250 g pomidorków koktajlowych
szczypiorek

Składniki na klopsiki łączymy razem i formujemy małe kulki, które następnie smażymy na oleju. Do kulek dodajemy 2 słoiki sosu bolognese i dusimy razem przez ok 15 minut.
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy z sosem z klopsikami, kulkami mozzarelli i połówkami pomidorków koktajlowych. Posypujemy szczypiorkiem.